Landgoed

Landgoed

Kraaybeekerhof, verscholen in het groene hart van de Stichtse lustwarande.
Op een welhaast unieke locatie vindt u op 5 autominuten van de snelweg A12, dit circa 6 Hectare tellend landgoed. Kraaybeekerhof ligt te midden van een reeks landgoederen van de zogenaamde Stichtse Lustwarande, een aaneengeregen parel van bijzondere locaties en landgoederen.

Ooit begonnen als een praktiserend studiecentrum en antroposofische leerplaats voor BD landbouw, vandaag de dag een heerlijk Landgoed waar natuur en Gastronomie elkaar ontmoet, en waar vele mensen dagelijks geinspireerd raken.

In de tuinen van Kraaybeekerhof dragen wij zorg voor de aarde, zodat zij een gezonde voedingsbodem is voor alles wat erop groeit, bloeit en leeft. We telen een keur aan groentes en kruiden, waaronder verschillende “vergeten”groentes, zoals: snijbiet(warmoes), schorseneren, pastinaken, aardpeer, pompoenen, kleurwortelen, oude rassen van aardappel, spinazie en zomerpeen.

De gewassen, zoals wortelen en bietjes, krijgen op onze biologisch bewerkte zandgrond een geweldige smaak. De oogst is de basis voor de gerechten van het restaurant en onze koks verwerken een deel van de vruchten tot jams en chutneys. Proef het zelf, thuis, of kom in het restaurant op Kraaybeekerhof smullen van de oogst ‘uit eigen tuin’ en de smaken van het seizoen.

We telen het hele jaar door, van de prille bladgewassen in het vroege voorjaar, tot de wintergroentes zoals: winterpostelein, veldsla, winterprei, aardpeer en na de eerste vorst: spruiten en boerenkool.

De tuin is toegankelijk en overzichtelijk voor bezoekers en dient als toonzaal voor de oogst van het seizoen en als ‘menukaart’ voor het restaurant.

Ik nodig u van harte uit om (weer) eens een kijkje te komen nemen en (mee) te genieten van alle kleuren, geuren en smaken en de rust van ons landgoed.

Tekst: Theo Engbers, tuinman Kraaybeekerhof

 

 

 

Diederichslaan 25
3971 PA Driebergen

Academie
(0343) 51 29 25 (maandag t/m vrijdag)
academie@kraaybeekerhof.nl

Restaurant
(0343) 53 38 85
gastronomie@kraaybeekerhof.nl

Landgoed
(0343) 53 33 65
landgoed@kraaybeekerhof.nl

ANBI

 

Facebook Twitter

 

Veel foto’s op onze website zijn van Mary Tji

 

Webdesign Stip.nl