Landgoed

Landgoed

Kraaybeekerhof ligt verscholen in het groene hart van de Utrechtse Heuvelrug. Op een unieke locatie vindt u - op vijf minuten van de snelweg A12 - dit landgoed van circa 6 hectare. Kraaybeekerhof maakt deel uit van een reeks landgoederen van de Stichtse Lustwarande, een aaneengeregen parel van bijzondere locaties en landhuizen.

Een prachtige wandeling door dit deel van de Stichtse Lustwarande kunt u maken door op landgoed Kraaybeekerhof te starten met het Kraaybeekpad.
 

Kraaybeekerhof begon ooit als een praktiserend studiecentrum en antroposofische leerplaats voor BD landbouw. Nu is het een heerlijk landgoed waar natuur en gastronomie elkaar ontmoeten en waar vele mensen dagelijks geinspireerd raken.

 

In de tuinen van Kraaybeekerhof dragen wij zorg voor de aarde, zodat zij een gezonde voedingsbodem is voor alles wat erop groeit, bloeit en leeft. We telen een keur aan groentes en kruiden, waaronder verschillende 'vergeten' groentes als snijbiet (warmoes), schorseneren, pastinaken, aardpeer, pompoenen, kleurwortelen, oude aardappelrassen, spinazie en zomerpeen. De gewassen krijgen op onze biologisch bewerkte zandgrond een geweldige smaak. De oogst vormt de basis voor de gerechten van het restaurant en onze koks verwerken een deel van de vruchten tot jams en chutneys. Proef het zelf thuis of kom in het restaurant op Kraaybeekerhof smullen van de oogst ‘uit eigen tuin’ en de smaken van het seizoen.

 

We telen het hele jaar door, van prille bladgewassen in het vroege voorjaar tot wintergroentes als winterpostelein, veldsla, winterprei, aardpeer en na de eerste vorst: spruiten en boerenkool. De tuin is toegankelijk en overzichtelijk voor bezoekers en dient als toonzaal voor de oogst van het seizoen en als ‘menukaart’ voor het restaurant.

U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen en te genieten van alle kleuren, geuren en smaken en de rust van ons landgoed.

 

   

 

 

 

 

 

Diederichslaan 25
3971 PA Driebergen

Academie
(0343) 51 29 25 (maandag t/m vrijdag)
academie@kraaybeekerhof.nl

Restaurant
(0343) 53 38 85
gastronomie@kraaybeekerhof.nl

Landgoed
(0343) 53 33 65
landgoed@kraaybeekerhof.nl

ANBI

 

Facebook Twitter

 

Veel foto’s op onze website zijn van Mary Tji

 

Webdesign Stip.nl